U-KISS - My k-blog

2017. június 3., szombat

U-KISS

(Balról jobbra: Jun, Hoon, Eli és Kiseop)


 A U-KISS (유키스) egy 2 tagból álló fiúcsapat, akik 2008-ban debütáltak az NH Media szárnyai alatt. 2008 augusztusában jelent meg "New Generation" című kislemezük, a debütáló fellépésüket pedig szeptember 3-án tartották "Not Young" című dalukkal az Mnet színpadán. Habár frissen debütált csapat voltak akkoriban, mégis részt vettek egy Japán-Korea közti együttműködési projektben.
 Korea mellett természetesen Japánban is aktívak, legelső japán nyelvű debütáló kislemezüket 2011-ben adták ki, melynek címe a "Tick Tack" volt, ám előtte már kiadtak egy válogatás albumot "First Kiss" néven, ami a "Brand New Kiss" japán nyelvű változata.
 2012-ben ők voltak az első koreai csapat, akik felléptek Kolumbiában, olyan hírességek mellett mint Shakira.
 Az eredeti felállásból már csak a leader, Soohyun van, a többiek vagy bizonyos okok miatt elhagyták a csapatot, vagy később kerültek be. 2018-ra Soohyun bevonult a katonaságba, míg Jun a "The Unit" győzteseként a UNB tagjává vált. 2021. április 15-én Soohyun egy levélben megírta, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a kiadóval, így a csapat 2 fősre csökkent, Jun és Hoon még nem nyilatkozott a szerződésükről. 2021. augusztusában a megmarad két tag is otthagyta a kiadót.


➞ Nevük jelentése: A csapat neve az Ubiquitous Korean International SuperStar rövidítése, jelentése pedig "mindenütt jelen levő koreai nemzetközi szupersztárok".

Debütálás dátuma2008. augusztus 28.
Japán debütálás dátuma2011. december 14.
Hivatalos rajongói névKiss Me (키스미)
Koreai ügynökségNH Media
Japán kiadóAvex Trax
Japán nevükユーキス

AlcsapatokuBeatSoohyun&Hoon


Videográfia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése