Ismerd meg Szöult! - Bukchon Hanok Falu - My k-blog

2017. június 8., csütörtök

Ismerd meg Szöult! - Bukchon Hanok Falu

Mindig is érdekelt Dél-Korea történelme, kultúrája, rejtelmei. Az ország, mely ma is féltett kincsként őrzi hagyományait, szokásait, de nem rest beállni a fejlődő népek sorába. Kíváncsi voltam, hogy vajon honnan is induljunk el egy ilyen gazdag múlttal rendelkező ország megismerésében, és végül annak fővárosánál, Szöulnál kötöttem ki. A következő cikksorozatban Szöult szeretném bemutatni nektek egy kicsit, remélem velem tartotok e hitetlenül színes és sokoldalú város kis jelenéseiben!

Ha szeretitek a doramákat, talán nem lesznek annyira ismeretlenek ezek az épületek. A főváros egyik különlegessége, hogy nem csak a fejlődő, felhőkarcolókkal teli oldalát mutatja meg Dél-Koreának, hanem egy kis betekintést is nyújt a történelembe, a korai dinasztiák időszakába. Ma is egy ilyen villanást mutatok meg nektek - a Bukchon Hanok Falu-t (북촌한옥마을 / 北村韓屋마을)!



A Gyeongbokgung Palota, a Changdeokgung Palota és a Jongmyo Szentéllyel körülvéve a Bukchon Hanok Falu több ezer tradicionális háznak, azaz hanok-nak ad otthont, melyek egészen a Joseon Dinasztia korszakára datálódnak vissza. A Bukchon területe öt nagyobb környékre osztható:  Wonseo-dong, Jae-dong, Gye-dong, Gahoe-dong és Insa-dong. A Bukchon maga is „északi falu”-t jelent, hisz a környék északra terül el a két jelentős szöuli irányponttól, Cheonggyecheon folyamtól és Jongno-tól. Régebben  a palotában szolgáló magas tisztséggel bíró hivatalnokok, a tehetős arisztokraták - a yangbanok és családjaik lakták e házak falait, bár érdemes megemlíteni, hogy napjainkban is sok gazdagabb szöuli él itt. Ma nagy részük kulturális központként, étteremként vagy teaházként működik, lehetőséget biztosítva a látogatóknak, hogy megtapasztalják, tanulják és belemerüljenek a tradicionális koreai kultúra rejtelmeibe. A Bukchon Hanok falu-ban sétálva a látogatók átélhetik a Joseon korszakbeli városlakók életét, mindennapjait, melyben a különböző workshop-ok is segítenek. 

A Bukchon Hanok Falu egész évben elérhető a látogatóknak. A turisták rész vehetnek egy három és fél órás gyalogos városnézésen, melyben a következő állomásokat érintik: 
Anguk Állomás → Bukchon Kulturális Közponz → Gahoe-dong 11beonji → Hansangsu hímzés workshop→ Gahoe Népi Művészeti Múzeum Folk Drawing Shop → Bukchon Múzeum ’Régi illet → Anguk-dong - Yun Boseonga háza → Anguk Állomás

Néhány kép a Bukchon körzetéről:







További képeket ITT találtok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése