Party Baby! Budapest BOOM - My k-blog

2017. május 10., szerda

Party Baby! Budapest BOOM


Sziasztok!~
 Amikor tavaly a londoni B.A.P koncertről írtam Nektek, nem hittem volna, hogy pontosan egy évvel később ugyanitt, ugyancsak milliónyi gondolattal és túláradó érzelmekkel fogok ismét a laptop előtt üldögélni, annak reményében, hogy egy élvezhető összefoglalót írjak. 
 Emlékszem, óriási meglepetésként érte a magyar rajongótábort, amikor a B.A.P videóüzenetet küldött a magyar rajongóknak (ITT) és kiderült, hogy az öt európai megálló egyike Magyarország. A Block B koncert után ez különösen kellemes élmény volt, hiszen nem gyakran fordulnak meg kedvenc idol előadóink Európában.
 A tavalyi beszámolómat olvasva, Da-chan tett egy ígéretet: "Legközelebb már együtt megyünk a koncertre és ott fogunk tombolni!" Nem tudhattuk, de ez pontosan így is történt, ugyanis szerkesztői csapatunkból többen is részt vettünk a "Party BABY!" budapesti megállóján. :)

 A koncertet ezúttal a Nine Lives Ent., a Concerto Music és a Seoul Mates bonyolította le, helyszínként pedig a Barba Negra Track lett kijelölve. A Barba Negra különlegessége, hogy a színpad a szabad ég alatt helyezkedik el. Megtudtuk, hogy ez volt az első alkalom, hogy a B.A.P egyik koncertjét szabadtéri színpadon tartotta, illetve Jongup megköszönte, hogy ezt különlegessé tettük számukra és hozzátette, hogy abszolút pozitív tapasztalatokkal térnek majd haza. A srácok bizonyosan elűzték az összes barátságtalan esőfelhőt, mivel késő délutánra kitisztult az ég és kellemes, száraz időjárást kaptunk a koncertre.

a színpad (B.Shoo Instagram)
 A sorszámok kiosztása a jegyek típusa (bővebben a jegyekről) szerint 9.00-kor kezdődött. Szerény kis triónk (Da-chan, Flóra és jómagam) megküzdött a vidéki vonatjáratokkal, illetve a budapesti tömegközlekedéssel is, de kitartásunknak hála 12.00 körül meg is érkeztünk a helyszínre. A sorszámozást tekintve mindössze egy, 17.00-es check-up volt, ami azt jelentette, hogy a nap többi részében teljesen szabadok voltunk. Ott helyben azonnal alá tudtuk írni a fiúknak ajándékozott zászlót, át lehetett venni a sípokat, illetve a szervezőktől nyugodtan lehetett kérdezni, mivel nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Később, délután tudtuk átvenni az ajándékokat. Az ajándékok a következők voltak: laminált passz, "ROSE" kislemez (A verzió; egy nagy és egy kicsi fotókártyával), óriásposzter, illetve a meghívó az aftershow pacsira és fotóra. – A limitált, Diamond jegy mindezt magában foglalta.


az ajándékaim és az elmaradhatatlan Matoki lightstick
Késő délután elérkezett a flashmob ideje, amit ügyesen megoldottak a táncoslábú BABYk! Ezután nem sokkal megkezdődött a sorok felállítása. A kapunyitás mindössze fél órát csúszott, ami úgy gondolom, hogy nem számít soknak, különösen, ha tekintettel vagyunk arra, hogy a fiúk aznap érkeztek meg Budapestre.

Da-chan videója a flashmob-ról

A végeláthatatlannak tűnő várakozás azonban véget ért, a kapuk pedig megnyíltak. A várakozás nem tűnt olyan szörnyűnek, ugyanis remek társaság közelébe sikerült állnom, így pillanatok alatt sikerült egy-két BABY-vel összebarátkozni és együtt figyelni, hogy vajon mikor jelennek meg a fiúk. A koncertet B.Shoo, a DJ nyitotta meg egy kis bemelegítő partival. A srácok nem véletlenül választhatták őt, ugyanis annak ellenére, hogy nem koreai dalokat játszott, eszméletlenül feldobta a hangulatot és kellőképpen felfokozta az izgalmakat. B.Shoo után pedig megjelent a 100-as visszaszámláló – akkor már mindenki tudta, hogy mi fog következni, az utolsókat pedig az egész közönség együtt, hangosat számolta vissza.

A várva várt visszaszámlálás
A koncert első szegmensében szinte érezni lehetett, ahogyan forr a levegő. Az összes bulisabb hangulatú dalukat sorra énekelték, amit a közönség hihetetlen lendülettel és lelkesedéssel fogadott. Már a koncert elején valahogy kialakult az a közös hullámhossz a fiúk és a közönség között, ami lehetővé tette, hogy mindkét fél számára igazán élvezetes legyen az elkövetkezendő, bő 2 óra.

kép forrása
A fiúk mindent beleadtak és megpróbáltak minél több magyar szót használni bemutatkozójukban, amiből sok-sok aranyos, vagy éppen vicces pillanat született. Elhangzott a "Sziasztok", "Mizu szépségek", "Mindenki, Daehyun vadok" (amit Daehyun nagy figyelmességgel, azonnal kijavított vagyok-ra), a "Szeretlek", "Jó estét" és Zelo felejthetetlen "Csá" köszönése, amit már csak a hihetetlenül tisztán ejtett "Kiabáljatok" és a "Nagyon szépek vagytok" tetéztek. Ezeken kívül az egész koncert során végtelenül sok szívecskét és puszit dobtak vagy éppen integettek a közönség felé.

a fiúk bemutatkozója

A barátságos légkört mi sem bizonyítja jobban, hogy a fiúk és a közönség is rengeteget nevetett. Ezen kívül együtt énekelhettünk Himchan számára, aki április 19-én ünnepelte a születésnapját. A budapesti koncert volt pontosan a 10. köszöntés, amit kapott. :) Szintén emlékezetes pillanat, amikor az egész közönséggel együtt kántáltuk a fiúknak azt, hogy "Szeretlek". Őszintén szólva nem emlékszem, hogy miből indult el, de nagyon aranyos volt. Nem egyszer kérdezték a fiúk, hogy "jól érezzük-e magunkat", vagy kértek meg bennünket, hogy kiáltsunk nekik minden erőnkből, aminek eredményeként már egyre magasabb és magasabb hangok hagyták el tortunkat. Amint észrevették, elkezdtek egyre magasabb hangokat adni, hogy kövessük és arra sikítsunk! A dolgokban a csavar az volt, amikor Yongguk is beszállt, de ő egy nagyon-nagyon mély hangot adott, amire már mi sem tudtunk mit reagálni.ㅋㅋ Youngjae-nak annyira megtetszettek a közönségtől kapott reakciók, hogy koreaiul tanított bennünket! Nem, ezt nem kell teljesen szó szerint érteni, de úgy tűnik, hogy számára is maradandó élmény volt az, amikor, ha jól sejtem, dialektusban tanította nekünk a "saranghe" szót. :) Intagram fiókjára fel is töltötte a jelenetet, ami ráadásul visszatérő elem volt a koncerten.ㅋㅋ

YjayBaby😘 (@yjaybaby) által megosztott bejegyzés, 


 Az előadásokat illetően azt hiszem, hogy többet kaptunk, mint vártunk hiszen nem egy törölköző került a közönség kezei közé, Zelo egy rózsával ajándékozta az egyik BABY-t, Himchan nagy vigyorral az arcán, vízipisztollyal locsolt le bennünket, míg a "dress code event" alkalmával Daehyun egy szerencsés rajongót felhívott a színpadra. Természetesen, amikor Himchan volt soron a törölköző kecses bedobásánál, a hyung piszkálása nem maradhatott el a többiek részéről, amiből egy újabb vicces kis kergetős jelenet bontakozott ki.
 Zenei viszonylatokban ugyancsak levettek bennünket a lábunkról, bár azt hiszem, ezt nem kell ecsetelnem. Egyszerűen fantasztikus volt, ahogyan a tagok saját dalaikat adták elő. Mi Zelo és Daehyun szólóit láthattuk. Tényleg, hihetetlen, hogy még saját számokkal is készültek. Említésre méltó, hogy Zelo angol nyelven írta meg a "Shine" dalát. Ha minden igaz, a jövőben ezek a dalok meg fognak jelenni albumaikon, akárcsak Jongup "Now" dala, amit a "NOIR" megjelenése előtt, már a tavalyi turnén is előadott. Az egyéni előadásokkal lelassult a tempó és érkeztek a lassabb és érzékibb számok.
 Ezek után érkezett egy VCR, mely a fiúk legújabb címadó dalait vezette elő. Nagy álmom volt, hogy a "Wake Me Up" és "Skydive" dalokat is hallhassam, de a "Fermata" és "I Guess I Need U" is határozottan a közönség kedvencek közé sorolhatók. Személy szerint imádtam, ahogyan sorra énekelték a kedvenc dalaimat, mint például a "Do What I Feel". Már a megjelenésekor mindig úgy hallgattam, hogy "igen, ez igazi parti dal" – valóban az! A rengeteg szálló konfetti egyébként csodásan nézett ki az égben, egészen szürreális hatást keltett.

 Ezt követően érkeztek az encore dalok. A hangulat ismét az egekbe szökött, hiszen a fiúk a legvidámabb dalaikkal zárták a koncertet. A "Check On" számhoz még egy kicsi koreográfiát is tanítottak nekünk, ahol tulajdonképpen egymással táncoltunk, mivel volt egy nagyon aranyos része a táncnak, amikor a mellettünk levőkkel pacsiztunk. Mondanom sem kell, hogy a "SPY", "Be Happy", "Carnival" és "Feel So Good" mekkora sikert arattak. Számomra nagyon emlékezetes az a hihetetlenül aranyos háttér, ami a "Be Happy" dal alatt ment. Teljesen egyszerű: sok-sok kis matoki és mosolygóarc egyszerre, de akkor, ott valamiért arra késztetett, hogy még jobban mosolyogjak. Zelo popórázásától kezdve, Yongguk hasvillantásán át, a konfettizáporig volt ott minden. Különösen jó érzés volt látni, ahogy a tagok is jól érzik magukat és talán ez volt, ami igazán feldobta az egészet.
 A fanchantek is igen jól sikerültek, a sípok pedig mindig a helyükön voltak. Le lehetett olvasni a srácok arcáról, hogy nem számítottak ilyen lelkes közönségre. Ők maguk is elmondták, hogy ez volt az első alkalom, hogy kicsiny hazánkban jártak és nem hallottak még sokat felőlünk, de remélhetőleg a tomboló BABY-ket elraktározzák majd. :) A legnagyobb meglepetés talán az volt, amikor a többi öt tagtól eltérően, Yongguk azt mondta, hogy ő már járt Magyarországon. Azt hiszem, hogy a közönség arckifejezését ott, akkor érdemes lett volna megörökíteni.ㅋㅋ A B.A.P Hungary köszönetét ITT olvashatjátok.
 Az utolsó dal... ha csak leírom is eszembe jut, az, ahogyan előtte, a záróbeszédben Daehyun elmondja, hogy zsinórban, ez már a harmadik nap, így nem a legjobb formájukat hozták és hibákat is vétettek. Daehyun és Himchan szemében már gyülekeztek a könnyek, ami szívszorító volt, hiszen a szoros időbeosztások és folytonos utazások mellett is eszméletlen bulit csaptak. Személy szerint ott törtem meg, szerintem még helyettük is zokogtam. Annyira őszinték voltak, hogy úgy éreztem végig, mintha ismerném őket személyesen. A "B.A.B.Y", mint záróakkord, a végső katarzis volt. A tavalyi koncertet is ugyanezzel a számmal fejezték be, egy évvel később pedig ugyanazok a hangok csendültek fel. Az egész közönség együtt énekelt a fiúkkal, miközben a "꽃길 영원히 함께 걷자" ("Sétáljunk együtt a virágos úton örökre") feliratú bannerek lendültek a magasba. Az egész dal csodálatos, csordulásig érzelmekkel. "Valahányszor meglátlak, úgy érzem, hogy a szívem majd szétrobban" – ha ezek a sorok nem lennének elegek, ahhoz, hogy könnyekben törjön ki az ember, akkor csak halmozta az érzelmeket az, amikor Daehyun a "To, to, to, to My Baby" résznél a közönség felé mutatott.
Mosolyogtak, integettek, elbúcsúztak és vége lett. Az egész olyan volt, mint egy álom, ami nem tartott tovább 2 percnél.

Himchan Instagram

Aftershow event:
A pacsi és közös fotó lehetősége igazán már csak a hab volt a tortán. Tapasztalataim a következők: mindegyik tag keze olyan puha volt, mint amilyen nekem két flakon testápolóval bekenve sem lesz soha! Mindegyik tag azt mondta, hogy "Thank You", amire én egy nagyon bátortalan "Gomawoyo"-t rebegtem el, mivel úgy éreztem, hogy inkább én tartozok hálával. Mondanom sem kell, hogy minden rejtett önuralmamra szükségem volt ahhoz, hogy mindenféle furcsa reakció nélkül nézzek mindannyiuk szemébe, miközben a természetre is jótékony hatást gyakorolni tudó mosolyuktól olvadnék inkább el! Alig érkeztünk a többiekkel észhez térni, hamarosan felálltunk a fotókhoz. Kb. 3-4 fotót készítettek, kis visszaszámlálással, illetve a fiúk is nagyon közvetlenek voltak. (Ennek következtében történhetett meg, hogy Daehyun a nálam tiltott-zónába tartozó hajamhoz gond nélkül hozzáért... neki szabad ㅋ) Amikor közelebb léptem (jó-jó, inkább rohantam) hozzá, egy hihetetlen aranyos "Hii~"-t eresztett el, amire én egy bizonytalan "Hello"-nál többre nem voltam képes. (Igen, tudom, sajnos csak ennyire futotta részemről..) A fotókészítés végeztével még egy gyors, ám nagy erőfeszítést igénylő "Kamsahapnida"-t sikerült mondanom neki, amin láttam, hogy egy kicsit meglepődött, de szívmelengető mosollyal fogadta. A koncert utáni második nap meg is érkeztek a képek, hozzáteszem, hihetetlenül jó minőségben!

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt költséges, viszont az élmény, mindent megért és ehhez nagyban hozzájárult mind az igényes szervezés, mind a srácok hozzáállása is. :) Az egyetlen dolog, amin változtatnék talán, az a jeggyel járó ajándékok átadásának ideje. Kissé kényelmetlen volt a nagy poszterekkel bemenni a színpad előtti sorokba. Noha mi a kordon elejénél, sikeresen kicsúsztattuk őket oldalra, majd a végén gond nélkül felvettük, a középső sorokban ezt már nem lehetett volna kivitelezni. Ezt leszámítva, a kicsi rendelkezésre álló helyen is sikeresen le lett bonyolítva a sorok felállítása és ellenőrzés, így mindenféleképpen hálával tartozok a magyar szervezőknek is, akik segítettek, hogy egy koncert és egy álom valósuljon meg!



Előadott dalok listája: (nem tökéletes sorrendben)
 Bemelegítés: DJ B.Shoo
 Intro: B.A.P (a First Sensibility albumról)
 Hurricane (Remix)
 No Mercy (Remix)
 BANG X2
 BADMAN (Remix)
 That's My Jam
 Do What I Feel
 Dancing In The Rain (Remix)
 Shine (Zelo szóló)
 Shadow (Daehyun szóló) (Ft. Zelo)
 Fermata (Jongup, Youngjae, Daehyun)
 I Guess I Need U
 Body & Soul
*VCR*
 Skydive
 One Shot
 Wake Me Up
 Young, Wild & Free
*Encore*
 SPY
 Check On
 Be Happy
 Carnival
 Feel So Good
 B.A.B.Y


Azt hiszem nem csak a magam nevében beszélek, ha azt mondom, hogy életem egyik legcsodásabb élményével gazdagodtam azon a vasárnapon. Remélem, hogy a jövőben még találkozunk velük! Külön köszönöm a szüleimnek, hogy támogattak, hogy eljuthassak, a szerkesztőcsapat tagjainak, akikkel együtt izgultunk a nap során és a BABY-knek, akikkel együtt bulizhattam! Köszönöm!
B.A.P, megígértétek, hogy jövőre találkozunk... :)

♡ Rina

Jó minőségben találhattok videókat a B.A.P Hungary egyik szerkesztője által közzétett csatornán: ITT
Seoul Mates Koncertnapló: Vasárnap és Hétfő
A koncerten készült képeket találhattok: ITT és ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése