BigHit Music - My k-blog

2016. december 5., hétfő

BigHit Music


 Bang Si Hyuk által alapított Big Hit Entertainment (빅히트 엔터테인먼트) hallatán mindenki az óriási népszerűségnek örvendő BTS-re gondol, az ügynökség azonban már 2005 óta jelen van. A Big Hit Ent. és JYP Ent. 2010-ben szerződést kötött, melynek értelmében közösen menedzselték a 2AM kvartettet. 2014-ben ez a szerződést lejárt, a négy tag közül pedig egyedül Changmin maradt a Big Hit-nél, hogy folytathassa karrierjét a HOMME-vel. 2012 és 2015 között az ügynökséghez tartozott Lim Jeonghee énekesnő is.
 A BTS debütálása után a Big Hit csak fiú gyakornokokat fogadott el. Kezdetben azért zárták le a női meghallgatásokat, mert a BTS debütálása után rengeteg jelentkező volt, azonban sokak arra gondoltak, hogy a tragikus sorsú GLAM (a csapat felbomlását Dahee börtönbüntetése okozta) is döntő tényező lehetett. Az ügynökség elmondása szerint jelenleg a BTS-re szeretnének koncentrálni.
 2018 januárjában Changmin szerződése lejárt az ügynökséggel, s nem újította meg azt, így a HOMME duó is felbomlott. Ugyanebben az évben a CJ ENM-mel közösen alapították meg a Belift Lab-ot.
 2019-ben a Big Hit Entertainment felvásárolta a Source Music részvényeit, így az leányvállalatává vált. Ugyanebben az évben a Superb nevű játékokkal foglalkozó cég is a leányvállalatukká váltak.
    2020. május 25.-én bejelentették, hogy a Pledis Entertainment. majd november 18.-án a KOZ Entertainment is a leányvállalataikká váltak.
      2021. március 10.-én bejelentette az ügynökség, hogy nevet fognak változtatni, majd egy pár nappal a bejelentés után ez meg is történt. Így jelenleg HYBE (하이브) az ügynökség neve. Az előadói pedig a BigHit Music alá tartoznak, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a "Big Hit Entertainment" identitását átruházták a BigHit Music-ra.


8EIGHT







Az ügynökség alatt felbomlott csapatok


GLAM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése