HIGHLIGHT - My k-blog

2015. december 25., péntek

HIGHLIGHT


  HIGHLIGHT (하이라이트) egy 2009-ben alakult fiúbanda, mely eredetileg a CUBE ügynökség szárnya alatt debütált BEAST néven. Első, "Bad Girl" kislemezükkel a KBS Music Bank színpadán tartották első előadásukat. Debütálásuk után nem sokkal felhasznált fiúbandának számítottak, ugyanakkor mára már Dél-Korea egyik leghíresebb bandájáról beszélünk, függetlenül a feltörekvő bandák növekvő számától.
Első koncertjüket 2010. december 12-én tartották "Welcome to the BEAST Airline" néven. A kezdeti negatív vélemények ellenére, a 2011-es mégis az áttörés éve volt a banda számára. Ekkor jelent meg első teljes hosszúságú albumuk, a "Fiction and Fact", melynek a vezérsingle, "Fiction" dalával az M!Countdown műsorban tripla koronát érdemeltek ki. Ebben az évben debütáltak Japánban is, "Shock" slágerük japán nyelvű változatával. Ezen év végén több neves díjat is megnyertek: a Melon Music Awards 'Daesang' díját, 'Az év albuma' díjat a Gaon Chart Awards-on és KBS Music Festival nekik ítélte 'Az év dala' díját is.

Változások2016. április 19-én vált hivatalossá, hogy Hyunseung elhagyja a bandát. A BEAST öt taggal folytatta, Hyunseung pedig szólistaként. 7 évvel debütálásuk után, 2016 októberében, a fiúk szerződése lejárt a CUBE Ent.-tel. Ügynökségüket elhagyták annak érdekében, hogy egy sajátot alapíthassanak és új dolgokat próbálhassanak ki. Saját ügynökségük az Around US Ent. nevet kapta. A BEAST nevet jogi okokból kifolyólag nem tudták megtartani miután új ügynökséget alapítottak, ezért döntöttek a HIGHLIGHT mellett, ami egyébként a fiúk utolsó CUBE Ent. alatt kiadott albumának is a címe egyben. 2017 márciusában, mint HIGHLIGHT debütáltak ismét a fiúk "Can You Feel It?" kisalbumukkal. Később a rajongók is új nevet kaptak. A 2019-es Burning Sun botrányt követően Junhyung is visszavonult a csapatból.

BEAST debütálás dátuma2009. október 16.
HIGHLIGHT debütálás dátuma: 2017. március 20.
Hivatalos rajongói névLight (라이트)
Hivatalos színszürke
Japán nevükハイライト
Koreai ügynökségAround US Entertainment
Japán kiadóUniversal Music Group

A csapat korábbi neveBEAST (비스트)
Korábbi rajongói névB2UTY (뷰티)
Egykori kiáltásSo~ Beast! Hello, we are BEAST!

SzólókGikwangYoseobDongwoon

⋅⋄◆⋄⋅
Videográfia
Ki kicsoda?
⋅⋄◆⋄⋅


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése