Hello Venus - My k-blog

2015. november 21., szombat

Hello Venus

(Balról jobbra: Nara, Yeoreum, Alice, Yooyoung, Seoyoung és Lime)
 A HELLO VENUS (헬로비너스) egy 6 tagból álló lánycsapat volt. Eredetileg az After School és NU'EST testvércsapata voltak és 2012-ben debütáltak "Venus" című dalukkal.
 A Pledis Ent. és Fantagio Music közös projektje volt a banda, ahol Alice, Nara, Lime és Yooyoung Fantagio, Yoo Ara és Yoonjo pedig a Pledis Ent. neve alatt dolgoztak. Miután a két cég felbontotta a projekt érdekében kialakított kapcsolatot a banda 4 tagja – Alice, Nara, Lime és Yooyoung – a Fantagionál maradt, ám Yoo Ara és Yoonjo továbbra is a Pledis Ent.-nél kívántak maradni, ám ekkor már színészi pályára léptek. Ekkor csatlakozott Seoyoung és Yeoreum, akik a korábbi 4 taggal együtt kiegészítve alkották a Hello Venus új felállását. Ettől fogva a Hello Venus hat tagja hivatalosan (és kizárólag) a Fantagio cégéhez tartozó előadók voltak.
 A csapat nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a "Sticky Sticky", "Wiggle Wiggle" vagy "I'm Ill". Utolsó közös albumuk 2017-ben jelent meg, ezt követően már csak kisebb projektekben vettek részt, így felbomlásuk híre senkinek sem okozott nagy meglepetést. 2019 áprilisának végén a Fantagio közleményéből megtudtuk, hogy a csapat május 8-án lejáró szerződését érintő tárgyalások véget értek, a Hello Venus 7 év után pedig felbomlik. A tagok kapcsolata nem romlott meg és az ügynökség is támogatását fejezte ki a lányok iránt. Alice és Nara nem újították meg egyéni szerződéseiket, míg a többi 4 tag a Fantagionál maradt, ám egyéni karrierjüket folytatták.

➞ Nevük jelentése: a Hello azt jelenti, hogy mint új előadók köszönnek a koreai popiparnak, a Venus nem más, mint Vénusz, római istennő nevéből fakad, ami azt jelenti, hogy kiemelkedő szépségük elbűvöli az embereket. Ha a Hello-t és Venus-t egybeírjuk megkapjuk, hogy HEL-'LOVE'-NUS, hiszen Vénusz a szerelem istennője is, nem csak a szépségé.

Aktív évek: 20122019
Debütálás dátuma: 2012. május 9.
Koreai ügynökségFantagio Music
Japán ügynökségNEOWIZ Internet
Japán nevükハロービーナス
Rajongók neveHello Cupid (헬로큐피드)
Hivatalos színlime zöld

SzólókAliceLime

HIVATALOS:
Hivatalos oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése