INFINITE - My k-blog

2015. augusztus 13., csütörtök

INFINITE

(Balról jobbra: Sungyeol, Dongwoo, L, Sunggyu, Woohyun és Sungjong)
Az INFINITE (인피니트) egy hét tagból álló fiúbanda. Az Mnet "You Are My Oppa" című reality showjában ismerhettük meg őket először, hivatalos pedig 2010-ben debütáltak a "First Invasion" c. minialbummal. Egy évvel később, 2011. január 26-án Japánban is debütáltak a "TO-RA-WA" című dalukkal. 2013-ban megjelent "New Challenge" minialbumuk az év legjobban kelendő albuma lett Dél-Koreában. Ugyanebben az évben tartották első turnéjukat "One Great Step" néven. Különféle díjakkal gazdagodtak már, köztük több neves, Bonsanggal is.
 A banda 7 tagot számlál: Sunggyu, Dongwoo, Woohyun, Hoya, Sungyeol, L és Sungjong. Két albandájuk van: Hoya és Dongwoo alkotják az INFINITE H, míg L, Sungjong és Sungyeol az INFINITE F formációt. Továbbá Woohyun tagja a ToHeart duónak.
 A fiúk szerződése 2017 nyarán lejárt ügynökségükkel. A nyár végén került ki egy közlemény, miszerint Hoya-n kívül mindenki meghosszabbította szerződését, így 6 taggal folytatja az INFINITE. Hoya útja ezzel elvált a fiúkétól, ám nem kellett elkeseredniük a rajongóinak, hisz az ex-tag szólóénekesként folytatta karrierjét. 2021-ben, miután lejárt a szerződése, Sunggyu is elhagyta a kiadöt, de azt elmondta,hogy az Infinite-t nem. 

Debütálás dátuma2010. június 09.
Koreai ügynökségWoollim Entertainment
Japán kiadóUniversal Music Japan
Hivatalos rajongói névINSPIRIT (인스피릿)
Hivatalos színMetal Gold Pearl (arany)
Japán nevükインフィニット

AlbandákInfinite FInfinite HToHeart
SzólókSunggyu; Woohyun; Dongwoo; L

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése