EXID - My k-blog

2015. július 17., péntek

EXID

(Balról jobbra: Hyerin, Solji, Hani, Junghwa és LE)
 Az EXID (이엑스아이디) egy öttagú lánycsapat. 2012-ben debütáltak "Holla" kislemezükkel, akkoriban hat taggal az AB Ent. alatt. Azon év áprilisában tette közzé kiadójuk, hogy Yuji, Dami és Haeryeong elhagyják a bandát színészi karrier építése, vagy tanulmányok folytatása érdekében. Az ő helyükre hamarosan új tagok érkeztek Solji és Hyerin személyében.
 2014 nyarán csatlakoztak a lányok a Yedang Ent.-hez (amely ma a Banana Culture néven fut). Ezután jelent meg "Up & Down" daluk, mely alulmaradt a zenei listákon és az első 100-ba sem került be. Késő novemberben azonban egy Haniról készült fancam, melyben a dalt éneklik a lányok, elterjedt az interneten és a szám bombaként robbant, akkora szenzációvá vált. Mindenki énekelte, táncolt rá és a mai napig is egy sláger. A siker hatására a lányok ismét promotálni kezdték, 2015. január 8-án pedig hazavihették első zenei műsorban szerzett trófeájukat, debütálásuk óta először, sőt, a leader, Solji később elárulta, hogy ez a szám mentette meg a csapatot a felbomlástól!
 A sikert második minialbumuk, rajta az "Ah Yeah" számmal, illetve "Hot Pink" daluk követték. A lányok nem álltak meg, hiszen 2016 nyarán első nagyalbumukat is kiadták. 2016 decemberében debütáltak Kínában is, "Cream" daluk kínai változatával. A csapat 2019-es "WE" minialbuma az EXID utolsó 5 taggal kiadott koreai albuma. 2019-ben a tagok szerződése lejárt, ám az 5 tag közül csak Solji, LE és Hyerin újította azt meg. A tagok tagadták, hogy ez az elválás az EXID végleges felbomlását is jelentené. 2020 januárjában derült fény arra, hogy Hyerin sem tartozik már a Banana Culture Ent. alá.

➞ Nevük jelentésenevük az "EXceed IDreaming" angol kifejezés rövidítése, ami azt jelenti "felülmúlni álmainkat"

Aktív évek: 20122019
Debütálás dátuma: 2012. február 16.
Ügynökség: Banana Culture Entertainment
Hivatalos rajongói név: LEGGO (레고)
Hivatalos színEclipse (krémszín, rózsaszín és lila) (KÉP)
Japán nevük: イーエックスアイディー
KiáltásukWho's that girl? EXID! Hello~ we are EXID!

AlcsapatDASONI
SzólókHyelin

HIVATALOS:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése