BTS - My k-blog

2015. július 7., kedd

BTS


 Bangtan Boys (방탄소년단) – röviden BTS – egy 7 tagból álló hip-hop fiúbanda. 2013-ban debütáltak "No More Dream" című dalukkal a BigHit Music alatt. A dalaikat saját maguknak szerzik, dalszöveget írnak és a koreográfiát is maguk dolgozzák ki profi produceri segítséggel. A 2013-as "War of Hormone" promóciók során egyre többen figyeltek fel rájuk, ám az igazán nagy áttörés a 2015-ös év hozta meg számukra, amikor megjelent "The Most Beautiful Moment in Life Pt.1" albumuk. Ekkor gyűjtötték be első  zenei műsorban szerezhető díjukat is. Első turnéjukat 2014-ben tartották "The Red Bullet" néven. Ugyanezen év áprilisában Japánban is debütáltak, ahol szintén óriási siker lett az album.
 A fiúk kétségtelenül az egyik legfelkapottabb banda jelenleg, ám nem csupán Dél-Koreában, de Japánban, sőt az egész világon is. A 2016-os MelOn Music Awards-on a "Young Forever" album elnyerte Az év albuma díjat, 2018-ban pedig már a Golden Disk Awards Daesang díját is megnyerték a "Love Yourself: Her" albummal.
 A fiúk nem egyszer írtak történelmet a K-pop előadók körein belül, hiszen 2017-ben olyan előadók elől nyerték el a Billboard Music Awards A legfelkapottabb előadójának járó díját, mint Justin Bieber, vagy Selena Gomez. 2017 végén ők voltak az első olyan K-pop csapat, akik felléphettek az American Music Awards-on, melyet követően nemzetközi szinten is több neves előadó fejezte ki elismerését irántuk. Ez az amerikai tévés debütálásuk is jelentette egyben. Az AMA-n való szereplésük után szerződtette le őket az amerikai Sony Music alatt álló Red Distribution.

➞ Nevük jelentése: Koreaiul a bangtan sonyeondan (방탄소년단) azt jelenti, golyóálló fiúk – koreaiul a sonyeon kifejezést a fiatal srácokra használják. 2017-ben megváltoztatták a BTS rövidítés jelentését, ami ezután a Beyond The Scene (a színfal mögött) akronímája lett, azonban ezzel nem hagyták el a Bangtan Sonyeondan nevet. A rajongói név az "Adorable Representative M.C for Youth" (a fiatalság imádni való képviselője; az MC a mikrofonos embert jelenti) rövidítése. Az ARMY egybeolvasva továbbá azt is jelenti, hogy akár a hadsereg, a rajongók is mindig együtt maradnak a fiúkkal.


Debütálás dátuma2013. június 13.
Koreai ügynökségBigHit Music
Japán kiadóDef Jam Japan
Japán nevük: 防弾少年団
Nemzetközi kiadóColumbia Records
Francia kiadóDef Jam France
Amerikai kiadóRed Distribution
Hivatalos rajongói név: ARMY (아미)
Hivatalos szín: ezüstszürke (lightstick)

SzólókRMAgust Dj-hope

HIVATALOS:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése